Premi Molla d'Or

Premi Molla d'Or
Tenim nova web

El jurat 2017

Guardó 2017

Edicions anteriors

1ª Edició: 2013
2ª Edició: 2014
3ª Edició: 2015
4ª Edició: 2016

Entitats col·laboradores 2017

Fundació Les Voltes i Bòlit, Centre d'Art Contemporani

Son les entitats col·laboradores d'aquesta cinquena edició, aquí més informació.

Estem a twitter

Search

Jaume Reventós, guanyador 2014

Jaume Reventós, actual director del Idibell (Institut d'investigació Biomèdica de Bellvitge), ha sigut el guanyador de l'edició 2014 del Premi Molla d'Or. La votació popular mitjançat internet ha estat molt renyida, ja que tots set candidats eren bons mereixedors del premi, finalment ha sigut Jaume Reventós el guanyador.
El guardó li serà entregat el proper 2 d'Octubre de 2014 a les 12 h del migdia a l'acte que es celebrarà al Hotel Nord 1901. Des de Girona Innovació i l'Hotel Nord com organitzadors estem molt satisfet de la participació a les votacions i volem agrair als col·laboradors Restaurant +Cub, Llibreria Les Voltes i Restaurant Mimolet la seva desinteressada participació, sense la qual hagués sigut més difícil l'exit de la present edició del Premi.

Aquest es un resum del curriculum de Jaume Reventós:



Nascut a Barcelona, és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1977); metge resident i especialista en Bioquimica Clínica (MIR, 1982); i Doctor en Medicina (Biologia Cel·lular) a l’INSERM (1984, Lyon, França). Entre els anys 1984 i 88 fou Postdoctoral Fellow a The Rockefeller University (NY, USA) on procedí a la clonació dels gens de les proteïnes de transport de les hormones esteroïdals. Des del 88 al 90 fou Associate Professor de Biologia Molecular al Mount Sinai School of Medicine, també de NY. Aqui establí els primers models de ratolins transgènics que sobreexpressaven els gens de les esmentades proteïnes, aconseguint evidenciar els rols fisiològics d’aquestes. L’any 1990 retornà a Barcelona i fou contractat com a Cap de Servei de la Unitat de Recerca Biomèdica i d’Oncologia Translacional (URB) de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, i que ha dirigit fins al mes de juny del 2014. En els quasi 24 anys a la URB, el Dr. Reventós ha dut a terme una recerca força productiva. Actualment, des del 18 de març de 2014 es l'actual director del Idibell.